2012. február 6., hétfő

Outdoor főző alkalmatosságok


Sziasztok !

Gondoltuk ha már a tűzgyújtásról esett itt többször is szó akkor beszéljünk kicsit egyéb alternatív megoldásokról.
Túráink, illetve többnapos táborozásaink során rendszerint próbálunk a lehetőségeinkhez mérten a legnagyobb komfortra törekedni. Ilyen többek közt a napi legalább egyszeri meleg étkezés, teázás, kávézás. A legkönnyebb dolgunk ugyebár akkor van, ha van időnk, helyünk és lehetőségünk egy jó tábortüzet rakni és azt körbeülve elkészíteni a kajánkat. De mi van ha a körülmények nem mindig ilyen kegyesek hozzánk ? Ilyenkor jön egy főző alkalmatosság amivel gyorsan, gond nélkül megtudjuk oldani a vízforralást, vagy éppen a konzerv megmelegítését.

Szerencsére igen sok fajtával találkozhatunk a túraboltokban, illetve az internetes források közt. Ezek közül szeretnénk bemutatni nektek párat.
A főző típusok tüzelőanyag szempontjából:

  • fa tüzelésű főzők
  • alkoholos főzők (spiritusz, denaturált szesz stb)
  • petróleumos főzők
  • esbit vagy egyéb szilárd vegyi tüzelőanyaggal működő főzők
  • szolár főzők ( napenergiával működő)
  • gázfőzők
  • vegyes tüzelésű főzők

Mi most pár könnyen és olcsón beszerezhető típust fogunk bemutatni nektek. Illetve adunk pár tippet, hogy miként tudjátok elkészíteni a saját főzőtöket.




Remélem tudtunk újat mutatni nektek:
Firesnake & syaky

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a bemutatót!Egy a videóban látható összeszerelhető hobó kályhát honnan lehetne beszerezni?

    VálaszTörlés
  2. Üdv

    A hobó kályha az egy késes szaki munkája, sajnos nem forgalmazza. Egyébként arányában véve nehéz összeszerelni. Én tudnék szerezni titánból de az meg sajna horror ár.

    syaky

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez