2011. június 29., szerda

Hidegfem webshop 2.0

Üdvözletem !

Jelentem a ráncfelvarrás sikerült.
Elég régóta áll fejlesztés alatt a hidegfem.eu újított kiadása. Elképzelésem, hogy az oldal egy információs oldal is legyen egyben  ahol megtalálsz mindent amit csak érdemes megnézned/elolvasnod.
Vannak még apróbb hibák, de a javítás folyamatos.
Remélem tetszik az új oldal.

 

Következő újítások történtek az oldalon:
- szélesebb oldalmegjelenés, jobb oldalkihasználás a nagyobb monitorokon (google statisztikája szerint nagyon kevesen használtak kis felbontású kis méretű monitorokat)
- a főmenü átkerült a bal oldalra
- a termékkategóriák listája felkerült az oldal felső részére egy vízszintes, lenyíló menübe
- a gyártók listája egy gyorsabban áttekinthető felhő típusú megjelenéssel látható
- a termékek listájánál több termék került egy oldalra, így kevesebb lapozásra van szükség
- a termékek részletes adatainak oldala áttekinthetőbb lett, megújult a képnézegető motorja, valamint ha tetszik a termék, közvetlenül innen meg tudod osztani a facebook-os ismerőseiddel
 
- informatívabb kezdőoldal, ami mostantól látható rajta:
   - könnyebben elérhető fontos információk az oldallal kapcsolatban
   - árszűkítővel bővített gyorskereső
   - gyártófelhő
   - legfrissebb blogok listája
   - legutóbbi fórumbejegyzések
...és ami eddig is volt: gyors elérés közösségi oldalainkhoz, hírek, legújabb termékek, kínálatunkból

Ha valami nem működne úgy ahogy működnie kellene, kérlek benneteket jelezzétek. Akár itt a blogon, akár facebook oldalamon, akár a fórumon.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2011. június 26., vasárnap

Egy kis infó

Üdv Mindenkinek !

- Blogmotor -elvileg- frissítve lett, semmi változás a használatban. Minimálisan több szerkesztési lehetőség html kódolási tudás nélkül.
- Oldalsávba plusz menüpont került "Egyéb katalógus" címmel, melybe nemkéses katalógusokat teszek, melyek valamilyen szinten azért érintik a boltom választékát. Ha van valami ötleted küld el!
- Facebook oldalamon egy ajándéksorsolást indítottam. A cél 200 lájkoló elérése. Jelenleg 175-en vagytok. Hogy mi a nyeremény?! Még nem "döntöttük" el. Ha gondolod, adj te is ötletet.

Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2011. június 25., szombat

Bear Grylls a túlélőcsomag 2.rész - teszt

Üdvözletem !

Ha már az első részben szétszedtük a csomagot, akkor már ki is próbáltunk benne pár dolgot, hátha javít valamit az  összhatáson. Mit próbáltunk ki és mi is lett a vége? Itt van nézd meg



Még mindig maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

Tűzzel-vassal kiállítási képek -kérésre-












Mindent az olvasóimért. :D
Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2011. június 21., kedd

Tűzzel-vassal kiállítás Székesfehérváron immáron a VIII. - 2011

Üdv Mindenkinek!

Megpróbálom a lehetetlen és blogot írok. Nagyon nehéz mostanság a ezzel foglalkoznom mivel a cégünket is elérte a nagybetűs gazdasági válság és én mint "mindenhez" értő ember a cégnél, beosztást váltottam ami sajnos sokkal több elfoglaltsággal jár. És időt sajna csak a boltommal való foglalkozásból tudtam elvenni. Sajna ez van. Egyenlőre nem tudok mit tenni ellene. Ez van.
Higgyétek el mindent megteszek amit tudok.
Na elég volt a panaszkodásból.

Pihenésképpen -amire nagyon nagy szükségem van mostanság- eljöttem a Tűzzel-Vassal kiállításra Székesfehérvárra. Lényegében nem is a rendezvény volt a fő indok, hanem az, hogy sátorozzak és régi késes barátaimmal/ismerőseimmel/kapcsolataimmal találkozzam. 
Hát jelentem a kitűzött cél maximálisan sikerült! Annyira sikerült, hogy vettem 3 db vásárfiát is ami nemszokásom. ( Sokak szerint a 3 legszebb kést vettem meg :D ) ( Gondolkozom, hogy a facebook oldalamon csinálok egy könytárat és bemutatom a késeimet. )

Sajnos egyenlőre tokok nélkül

 A vásár a szokott helyen a Rácz utcában lett megrendezve. Az utcának megvan a maga feeleingje, de sajna csak pár száz méter, és ha az ember kicsit a távolba néz 10 emeletes házakkal néz farkas szemet.

 Kiállítók ugyanazok voltak (kis kivétellel) -ki mások lettek volna elvégre a késes céh tagjai- azzal nem is lett volna gond, de szerintem idén kevesebben jöttek el mint tavaly. Valamint elég kevés asztalon láttam újdonságokat. Tehát aki már az elmúlt évben már volt részt vett a vásáron, és idén nem sikerült eljönnie nem sokat vesztett. DE aki még nem volt, mindenféleképpen el kell jönnie és meg kell néznie egyet, mert nagyon sok élményben lesz része.

Ha rákattintasz a képre elolvashatod a Színpadi műsort.

Olyan dolgokat láthat itt amit nagyon kevés helyen, nagyon ritkán.Érdemes hozni gyerekeket is, ők is láthatnak nekik tetsző dolgokat.

Próbáltam számomra érdekes, vagy éppen újabban készített terméket lencsevégre kapni. Képek között természetesen találkozhattok majd olyan képekkel is melyeket már előző évi blogbejegyzésemben láthattatok. Ez nem a véletlen műve. Vannak kedvenceim.
Itt voltam és jövőre is itt leszek. Remélem ti is.































Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

ui: és végül egy kis gasztronómiai élvezet mini fotósorozat formájában




2011. június 19., vasárnap

Bear Grylls a túlélőcsomag 1.rész

Üdv Mindenkinek !

Kezünkbe vettük a Bear Grylls nagyobbik kiszerelésű túlélő csomagját. Itt ebben a videóban csak bemutatjuk mi is van benne. Ha megtetszene és megszeretnéd venni itt megtalálhatod.




Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2011. június 4., szombat

"Új erdei örömforrásom: a Fatwood"

Üdvözletem !

Pár hete ajánlották az MTP-n ezt a számomra igen érdekes cikket. Gondoltam kicsit "közhírré" teszem hátha tudok újat mutatni olvasóimnak. Szerintem igen érdekes, és erdőjárók számára akár hasznos is lehet. A cikket minimálisan szerkesztettem át. Csak egyes részeket vágtam ki mely részben olyan utalásokat tartalmaz amit csak a "bennfentesek" értenek. De ha úgy gondoljátok, hogy esetleg más babérjaival akarnék büszkélkedni a teljes cikk, mindenfajta vágás nélkül itt elolvasható.  

Köszönöm Öregindiánnak, hogy cikke megjelentetését engedélyezte számomra.


Következzen a cikk:

Új erdei örömforrásom: a Fatwood


De mi is az a fatwood? Ha beütitek ezt a nevet bármelyik internetes keresőbe, rengeteg leírásra és videóra bukkanhattok. Ami a lényeg: a kettétört fenyőfa, vagy elég magas (!)  tuskóra vágott fenyő belső védelmi rendszere igyekszik begyógyítani a sebet, és szinte árasztja a gyantát a sérülés irányába. Olyannyira telíti a szöveteket ez az anyag, hogy vörösesre-lilásra, máskor sárgásra színezi a fenyőcsonkot. Ezzel pedig előállít a számunkra egy csodás gyújtóst a tábortüzünkhöz. Tekintve, hogy nem mindegyik sérült, vagy csonkolt fenyő „fatwoodosodik”, (a törvényszerűségeit még nem ismerem) felkutatása nagyon izgalmas szórakozás, talán a gombászáshoz hasonlóan érdekes erdei időtöltés. Hol keressük? Mindenütt, ahol fenyvesre bukkanunk. A Duna-kanyarban lévő telkem mögött is húzódik egy kb. 40 méter széles, és úgy egy kilométer hosszú fenyőerdő. Ebben találtam rá az alábbi érdekességre:

Ez a tuskó azért érdekes, mert valaha kettős törzsű fa volt, ám pár évvel ezelőtti erdőrendezéskor az egyik törzset kivágták. A másik tovább élt, és a „gyantagyár”ontani kezdte a csodás illatú sebtapaszt. Megjegyzendő, hogy idén a megmaradt törzzsel is végzett a fűrész, ám az új csonk megmaradt egyszerű tuskónak. Lehet, hogy később fatwooddá válik? Nem tudom, még nem értek annyira a témához. A fatwood begyűjtése egyébként nem egyszerű dolog. Lehet nagyobb méretű késsel harkálykodni, de aki nem akarja mindjárt az elején megutálni a fatwood vadászatot, az jól teszi, ha baltát visz magával. Én régi, agyonrozsdállt, de jó acélból készült baltából szabtam magamnak egy „tábori mindenest”, ezzel már könnyebb a munka.
A fadarabokat szaglászva gyűjtögetjük. Az igazi fatwoodnak ugyanis  átható, nagyon erős illata van, mintha az egész fenyves bele lenne zsúfolva. Ezt a halom fát a Hármashatár hegyen „levadászott” tuskóból hasogattam, kb. fél óra alatt. 







De most már ideje rátérni a felhasználásra. Ismeretlen dolgokat szeretek ellenőrzött körülmények között kipróbálni, ezért a saját telkemen kezdtem a felderítőmunkát. Ugyancsak Switchblade barátunk útmutatása alapján, előbb az egyik késem kaparóélével, majd a rendes élével kaparékot készítettem. Egy begyújtásnyi halom előállítása 2-3 perc. Faragtam forgácsot is, valamint hasítottam vékony fatwoodszálakat is. 


A szikravető a kaparékot kellő gyakorlat birtokában az első csóvával begyújtja. Elképesztő hevességgel kezd égni. Ekkor ráteszek egy csipetnyi forgácsot, majd arra néhány szál vékony fatwoodot. Az eddigi tapasztalataim szerint (ez kb. 50 tűzgyújtás) annyira erős lángot kapunk, hogy azzal még az enyhén nedves vékony ágakat is belobbanthatjuk. Ha pedig csak ázott tüzelőt találunk, akkor néhány testesebb fatwood darab begyújtása után minden bizonnyal égni fog a tábortüzünk.


A következő kép esős időben készült. A gyújtóst akáckéregre raktam, azon tápláltam a lángokat, majd beraktam a tűzrakó helyre.  
 

Ma már úgy vagyok ezzel, mint a gyerek az új játékával, a telken is, túrán is így gyújtom meg a tüzemet. Nagyon praktikus, ha előre készítünk kaparékot, forgácsot, és fenyőszilánkokat. Három tégely szükséges hozzá, és nagy pech kell ahhoz, hogy a nap végén ne tudjunk testet-lelket melengető lángok mellett megpihenni.
Ki akartam próbálni, hogy szükség esetén menyi idő alatt lehet fatwood tűzön egy ételkonzervet megmelegíteni.  

 Főzni ugyanis csak az főzzön ezzel a „zsírosfenyővel”, akinek hobbyja a mosogatás. A fa rettenetesen kormoz, igazából csak begyújtásra érdemes használni. A tüzet az angol hadseregben rendszeresített „kályhában” raktam meg. Mivel az alja lyukacsos, kihullott volna a kaparék, ezért egy nyírfakéreg darabon startolt a láng. A fatwood-láng erejére jellemző, hogy cca. 3 másodperc múlva már nem tudtam kézzel megérinteni a fémlábakat! A doboz és a kályha lábai között elegendő hely volt a tűz égésterének, és táplálásának. Megint egy döbbenet: nagyjából 5 másodperccel a tűz megrakása után már forrni kezdett a sóletbab a doboz széleinél. Azután másfél perc múlva forró volt az étel.  


Megjegyzések: Nagyítókkal eddig nem sikerült a kaparékot meggyújtanom. Füstölgött, de nem kapott lángra.

Ismerve most már a fatwood igen heves tüzét, kormozó tulajdonsága ellenére jó tudni, hogy szükség esetén a ponyvamenedékünk alatt, vagy sátrunk előterében is pillanatok alatt megfőzhetünk egy levest, vagy teát. Persze lehet gázfőzővel is - de az nem FATWOOD!

Irta: Öregindián



Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez