2012. március 23., péntek

Bushwalker a hidegfémes custom bushcraft kés

Üdv Mindenkinek!

Ezennel bemutatom nektek a hidegfem.eu első -kis túlzással- saját tervezésű bushcraft célokra készített fixpengés kését.
Régóta terveztem már, hogy kellene egy ilyen kést gyártatnom/forgalmaznom, mivel gyári kések közül nem nagyon van alternatíva, amit ajánlani tudnék erre a nemes feladatra.
Páran megvádoltak azzal, hogy ez a kés egy már "gyártás" alatt lévő kés replikája. Jelentem ez nem így van! Keményem megcáfolnám ezt. Több késből született ez az eszköz. Próbáltam minden általam használt, vagy látott outdoor késből kiemelni azt, amit én fontosnak tartottam vagy éppen tetszett.


Biztos, hogy ez a kés sem tökéletes, és lesznek/vannak akik szerint ez nem megfelelő arra célra amire készült.
Azoknak üzenem ez én ízlésemet tükrözi, az meg olyan amilyen.


Penge anyaga: Sleipner -szénacél
Penge hossza: 145 mm
Penge vastagsága: 6 mm
Penge legszélesebb pontja: 37 mm
Markolat anyaga: Zöld Canvas Micarta
Markolat legszélesebb vastagsága: 22 mm
Markolat hossza: 125 mm
Kés súlya tokkal/szikravetővel: 505 g
Kés súlya tok nélkül: 358 g
Tok anyaga: Kydex
Teljes hossza: 270 mmElső nekifutásra nem mertem túl sokat legyártatni, elvégre nem tudhattam, hogy milyen lesz a fogadtatása. Csak 5 db készült belőle. De szerencsére ott tartok, hogy még nem is vertem nagyon nagy dobra és már csak 1 van a birtokomban eladásra ( egy a 01. sorszámú természetesen az én tulajdonom és erre cseréltem le a kb 4 éve használt Farkasfogamat). (Tehát akit esetleg érdekel és elég gyors, ki tudom szolgálni vele! :D )


Többször is hangoztattam már ama véleményemet, hogyha az emberfia az erdőbe megy akár több napra, egy szúró-vágó szerszám nem elég egy. Kell egy nagyobb a durvább feladatokhoz, és kell egy kisebb a finomabb aprólékosabb munkákhoz. ( Arról már nem is beszélek, hogy jól jöhet egy tomahawk/balta/kukri/machete :D )

A nagyobb ezennel megszületett, és a nem túl távoli jövőben jelentem kérem alásan,  meg fog születni egy kisebb - játszósabb kés is a hidegfem.eu gondozásában. (Ne kérdezd mikor!)
A kés egyedi feliratozást és sorszámot is kapott.


A kydex tok természetesen teklok és molle kompatibilis, valamint úgy van kialakítva, hogy különböző tokok rögzíthetőek legyenek hozzá.


Köszönöm Ronin (aki késeket készítette), és Croc ( kydex tokot alkotta hozzá )  közreműködését, nélkülük ez a project nem jöhetett volna létre.
Mind a ketten maximálisan beleadták tudásukat és megtették azt amire kértem őket. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is gyümölcsöző kapcsolatunk lesz.

Remélem elnyerte tetszéseteket az ötlet, és a kés is. 
A következő 5 darabos készlet jelentem már folyamatban van, és esetleges vevőimnek nem kell sokat várnia rá. Minden 10. darab kés egy kicsit különlegesebb lesz a többinél, hogy miben is fog különbözni? Az egyenlőre legyen titok.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

12 megjegyzés:

 1. Sehol sem találom a Hidegfém honlapján... Vagy személyesen téged keressünk vételi szándékkal?

  VálaszTörlés
 2. No ezt a BLOG-ot már vártam!!!
  Köszönjük!

  tarrzan

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. üDV
   Hát igen elég sokat váratott magára ez a poszt. Kellett hozzá a megfelelő ihlet.

   Törlés
 3. No ezt a BLOG-ot már vártam!!!
  Köszönjük!

  tarrzan

  VálaszTörlés
 4. Ha van ára, üzennél nekem róla valamit?
  Üdv kelapu

  VálaszTörlés
 5. Gratula a késhez! Nagyon praktikusnak és minden részletében kifundáltnak-kidolgozottnak tűnik. Arra célra, melyre készült, szerintem az összes paramétere jól eltalált. Személy szerint külön örülök, hogy magyar mesterek készítették. Bár egyenlőre a családnak és magamnak tett ígéretemet, hogy addig nem vásárolok újabb kést, míg egy régebbit el nem adok, nem szeretném felrúgni, de talán egyszer, később én is rendelek egyet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rudibácsi!

   Az ígéreteket illik betartani, nem szabad felrúgni! Egyszer csak összejön egy Bushwalker vásárlása is. :D

   syaky

   Törlés
 6. Szia, Syaky. :-)

  Engem érdekelne majd a "játszósabb kés a hidegfem.eu gondozásában"
  A formáról, elgondolásról van már valami terv?

  Üdv.: Wegrosta

  VálaszTörlés
 7. Jelenleg már két elképzelés is van. Amit mindenféleképp szeretnék, hogy a nagykés tokjára rá lehessen aplikálni a kiskést és valamennyire stílusban illeszkedjen hozzá.

  Nem korai még az érdeklődés? :-)
  De a bizalmat köszi.

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.