2010. szeptember 27., hétfő

VII. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár - beszámoló

Eltelt egy év.
Ismételten eljött a nagy nap és ÉN kiváncsian vártam, hogy az elmúlt időszak milyen változást hozott eme kiállítás életében.

Helyszín változatlan Lurdy Ház.

 
A tavalyi kiállítással ellentétben most ki lett nyilzva, hogy merre is találod az ominózus helyet. Ez már mindenféleképpen egy plusz pont. Lehet, hogy olvasták a blogomat?? :D

 
A terem emlékeim szerint ugyanaz, valamint a sötét színű terítők is ugyanazok és sajnos a világítás sem változott. Ez azért lényeges az esetemben mert szeretek sokat fényképezni és a körülmények eléggé meg tudják nehezíteni a fotózást. Szerencsére az elmúlt kiállítás óta fényképezőgépet váltottam. Igy szerencsére annyira nehéz dolgom mégsem volt.

Tartózkodásom ideje alatt a látogatók folyamatosan voltak, bár tömeg az nem volt. Költői kérdést azért feltenném! Megfelelőképpen van ez a rendezvény hirdetve?? Szerintem nem. Szerény véleményem szerint csak azok tudnak róla, akik ebben a körben mozognak. Vajon mást nem érdekelne?!Mostantól kezdve viszont csak jókat tudok mondani. Nem számoltam ugyan meg de szerintem több volt a kiállító -gazdasági válságból kezd kilábalni a késes ipar?-nagyon remélem - és több volt a külföldi késes mester is. Valamint aminek nagyon örültem most a használati kések kerültek inkább előtérbe. Most is voltak ugyan több ezer eurós kések de most ha valaki akart egy mindennapi használatra egy kést vagy bicskát venni TALÁLT IS! És ami lényeges válogathatott is. 
Tény, hogy még nagyon messze vagyunk a külföldi kiállításoktól ahol több ezer négyzetméteren zajlanak az események és minden csili-vili de hát kis ország kis kiállítás. Drukkolok a szervezőknek. És lenne egy kérésem. Azt a sötétzöld asztalterítőt nem lehetne valami kicsit világosabbra váltani?? :D

Jöjjenek a képek. 
Külön örültem neki, hogy a egyre több késkészítő alkot ékszereket. Ezeknek valahogy más a feelingje mint egy szakember által készítettnek. Szerintetek?

Alapanyag beszerzésére most is volt lehetőség.Összeségében nézve mindenféleképpen azt tudnám mondani, hogy a tavalyinál sokkal jobban tetszett. Lenne pár ötletem amivel egy kicsit dobni lehetne az egészen. Amin mindenféleképpen változtatnék, hogy a tömegeket megpróbálnám szólítani és nemcsak a "késes társadalmat". 

Végül figyelmetekbe ajánlanám a kiállítók weboldalait. Ha véletlenül valakit kihagytam volna az a véletlen műve. Szóljatok rám és pótolom a hiányosságomat. 

Marek Csaba
Albert Stefan
Kocsis Ferenc
Berényi Sándor
Baca
Petrovszki Gábor
Papi Knives
Quintus Knife
AFK Knives
Holzer
Michal Zozulák
Kilden
Lovász Késes Műhely
Rabi kések
Szasza
BP Knife
Juhász József
Vojkó
Filip Horvath
Pyraster
Laikus
Szabó András
Kocsis Ferenc

Sajnálatos módon nagyon sok késkészítő mester még nem rendelkezik weboldallal.

Maradok Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

5 megjegyzés:

 1. Jók lettek a képek. Biztosan jó volt a kiállítás is. Remélem egyszer én is eljutok valami hasonlóra. :)
  Ha van még kép ne kímélj minket, töltsd fel valahova az összeset, ha lehet kérni. Engem és gondolom még sokunkat érdekelne minél több kép. :)
  Üdv. LetItBurn

  VálaszTörlés
 2. " Szerény véleményem szerint csak azok tudnak róla akik kimondottan és csakis ebbe e körben mozognak. Vajon mást nem érdekelne?!"

  csakis ebben a körben? ezt hogy kell érteni?

  VálaszTörlés
 3. Semmiféleképpen nem negatív értelemben.
  Szerintem ezt a mondatot át is kellene fogalmaznom !

  VálaszTörlés
 4. Jók lettek a képek és biztos jó lehetett ott lenni!

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.