2010. szeptember 27., hétfő

VII. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár - beszámoló

Eltelt egy év.
Ismételten eljött a nagy nap és ÉN kiváncsian vártam, hogy az elmúlt időszak milyen változást hozott eme kiállítás életében.

Helyszín változatlan Lurdy Ház.

 
A tavalyi kiállítással ellentétben most ki lett nyilzva, hogy merre is találod az ominózus helyet. Ez már mindenféleképpen egy plusz pont. Lehet, hogy olvasták a blogomat?? :D

 
A terem emlékeim szerint ugyanaz, valamint a sötét színű terítők is ugyanazok és sajnos a világítás sem változott. Ez azért lényeges az esetemben mert szeretek sokat fényképezni és a körülmények eléggé meg tudják nehezíteni a fotózást. Szerencsére az elmúlt kiállítás óta fényképezőgépet váltottam. Igy szerencsére annyira nehéz dolgom mégsem volt.

Tartózkodásom ideje alatt a látogatók folyamatosan voltak, bár tömeg az nem volt. Költői kérdést azért feltenném! Megfelelőképpen van ez a rendezvény hirdetve?? Szerintem nem. Szerény véleményem szerint csak azok tudnak róla, akik ebben a körben mozognak. Vajon mást nem érdekelne?!



Mostantól kezdve viszont csak jókat tudok mondani. Nem számoltam ugyan meg de szerintem több volt a kiállító -gazdasági válságból kezd kilábalni a késes ipar?-nagyon remélem - és több volt a külföldi késes mester is. Valamint aminek nagyon örültem most a használati kések kerültek inkább előtérbe. Most is voltak ugyan több ezer eurós kések de most ha valaki akart egy mindennapi használatra egy kést vagy bicskát venni TALÁLT IS! És ami lényeges válogathatott is. 
Tény, hogy még nagyon messze vagyunk a külföldi kiállításoktól ahol több ezer négyzetméteren zajlanak az események és minden csili-vili de hát kis ország kis kiállítás. Drukkolok a szervezőknek. És lenne egy kérésem. Azt a sötétzöld asztalterítőt nem lehetne valami kicsit világosabbra váltani?? :D

Jöjjenek a képek. 












Külön örültem neki, hogy a egyre több késkészítő alkot ékszereket. Ezeknek valahogy más a feelingje mint egy szakember által készítettnek. Szerintetek?





Alapanyag beszerzésére most is volt lehetőség.



Összeségében nézve mindenféleképpen azt tudnám mondani, hogy a tavalyinál sokkal jobban tetszett. Lenne pár ötletem amivel egy kicsit dobni lehetne az egészen. Amin mindenféleképpen változtatnék, hogy a tömegeket megpróbálnám szólítani és nemcsak a "késes társadalmat". 

Végül figyelmetekbe ajánlanám a kiállítók weboldalait. Ha véletlenül valakit kihagytam volna az a véletlen műve. Szóljatok rám és pótolom a hiányosságomat. 

Marek Csaba
Albert Stefan
Kocsis Ferenc
Berényi Sándor
Baca
Petrovszki Gábor
Papi Knives
Quintus Knife
AFK Knives
Holzer
Michal Zozulák
Kilden
Lovász Késes Műhely
Rabi kések
Szasza
BP Knife
Juhász József
Vojkó
Filip Horvath
Pyraster
Laikus
Szabó András
Kocsis Ferenc

Sajnálatos módon nagyon sok késkészítő mester még nem rendelkezik weboldallal.

Maradok Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2010. szeptember 22., szerda

VII. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár

Igen, bizony, megint szeptember van és ilyenkor -mint az elmúlt 6 év folyamán megszokhattuk- a Lurdy házban megrendezik a Késmíves Céh által fémjelzett immáron már a VII. Nemzetközi Késkiállítást és Vásárt.

Tavaly voltam első alkalommal ezen a rendezvényen tehát nem tudtam mihez viszonyítani, hogy a rendezők az előző év hibáiból okulva javítottak-e valamit is. Most már tudok viszonyítani, és jelentem meg is fogom tenni. Szokásomhoz híven fényképezőgéppel felvértezve beszámolót fogok írni tapasztalataimról fotókkal illusztrálva. Nagyon remélem, hogy csak szépet és jót fogok írni róla.. 


Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2010. szeptember 4., szombat

Videós késbemuató poszt nyertesei

Üdv Mindenkinek !

Vége a szavazásnak.
Született egy eredmény.
Ami valós, vagy nem valós - NEM tudom. Téma lezárva. Ez van.

Nyertesek és nyereményeik:

1. Victorinox Forester - by MrLetItBurn - 379 szavazat - nyereménye Spyderco Endura FRN
2. Boker Plus Subcom - by franky576 - 320 szavazat - Buck Vantage Avid Large
3. Buck Omni Hunter - by Mbazsi777 - CRKT Drifter


 Kérem a nyerteseimet, hogy címüket küldjék el a hidegfem@gmail.com címre. Valamint lenne egy olyan kérésem ha megkaptátok a nyereményeiteket erre a posztra egy megjegyzés formájában jelezzétek 

syaky

ui: valamint ugyancsak ide kérném az ötleteket, hogy miként tudnám -szerintetek- megoldani a szavazást, hogy lehető legkisebb esélye legyen a csalásnak
Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez