2011. február 12., szombat

Bear Grylls kollekció 1. rész - kések

Üdv!

Ezennel szeretném nektek bemutatni a teljes Bear Grylls kollekciót melyet az amerikai Gerber cég adott ki. 
( Szerintem a Bear/Gerber weboldal elég látványosra sikeredett, érdemes megnézni. Angolul tudók rengeteg plusz infót szerezhetnek )
Én nagyon sokáig abban a tudatban voltam, hogy egy kést adnak ki és semmi mást, de mint kiderült tévedtem és nem is kicsit. Összesen -eddig- 10 termékről tudok amit a weboldalán meg is lehet nézni. Magyarországi megjelenést március elejére tették, de a március 17-20 FeHoVa-n biztos, hogy megnézheted kipróbálhatod és persze meg is veheted. 
Szerintem a Bear/Gerber weboldal elég látványosra sikeredett.
Jöjjenek hát a képek és persze mindegyikhez a hozzá tartozó rövid kis bemutató videó.

 Bear Grylls Ultimate Knife:





Bear Grylls Folding Sheath Knife:





Bear Grylls Scout and Compact Scout:





Első részbe a kések kerültek bele. Lesz még két rész az "Eszközök" és a "Felszerelés".
Mindenki döntse el saját maga, hogy mit alkotott a Gerber és Bear Grylls, de egyben biztos vagyok. Ők tutti, hogy jól járnak.
Több helyen is olvastam negatív kritikákat a késről. Alapvetően én is negatívan állok hozzá, Elég gyenge a penge anyaga DE sokan csak azért fogják megvenni, hogy tudják tesztelni és bebizonyítsák: "Nem megmondtam?!"

Te nem fogsz venni egyet véletlenül?!
Én bevallom férfiasan. Erőteljesen el fogok gondolkodni rajta, hogy miért? Hogy legyen.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

11 megjegyzés:

  1. Mondjuk meg kell jegyezni hogy nem feltétlenül rossz ötlet: egyszerü és minden benne van kompact csomagolásban.

    VálaszTörlés
  2. sztem nem rosz kés és én fogok is venni 1 et mert bear a kedvencem

    VálaszTörlés
  3. Szerintem pedig rongyrázás :D Egy jóféle inox opinel lealázza a beargryls bicskákat imho.

    VálaszTörlés
  4. figyelj ez nem bicska hanem kés. nekem van is egy és egyet mondok . voltam már olyan helyzetekben hogy igen kellett volna egy jó kés nem volt nálam csak egy szar összecsukhatós bicska ami szart sem ért mióta megvan ez a kés akármikor tudok tüzet rakni és mivel túrázom már volt olyan helyzet amikor ezzel a késsel mentem vadászni. ja és a legfontosabb hogy ez a kés az összes eddiginél ami nekem volt sokkal jobb. ajánlom mindenkinek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Tiszteltet Ismeretlen !

      Köszönöm a kijavítást, bár nem tudom, hogy konkrétan mire is irtad. A posztban ugyanis fixpengés, és bicska is van. A kés itt mint összefoglaló név szerepel.
      Hidd el nagyon tudlak sajnálni ha egy Bear Grylls féle Gerber kés volt életed eddigi legjobb eszköze. Hidd el van élet ezután is. Az én kezemben pár száz szúró/vágó hidegfém már megfordult és én úgy fogalmaznék, hogy szinte a leggyengébbek közé tartozik ez a kollekció.
      Ha egy kicsit utánaolvasol rájössz, hogy ezzel a véleményemmel nagyon nem vagyok egyedül a világon.

      Törlés
    2. Tisztelt Syaky!

      Kés vásárlás előtt állok. Tudnál nekem ajánlani hasonló árfekvésben valamilyen másik kést?

      Törlés
    3. Konkretizáld mit szeretnél, mi az elképzelés, mire szeretnéd használni. De ha jó kést akarsz arra kicsit többel kell áldozni, sajnos.

      syaky

      Törlés
  5. Igazából, ahogy néztem a késes honlapokat a mindennapokra kategóriába tartozó kések közül tudnék választani. Tehát semmiképpen nem vadászkésről lenne szó. Ebből kifolyólag jó lenne ha összecsukható lenne. Azokkal a dolgokkal nem vagyok tisztában, hogy a penge anyagánál miket kell figyelembe venni, mert így nekem az sokat nem mond hogy 440 . Tudom, hogy egy kés egy életre szól ezért nem is akarom elkapkodni a vásárlást csak ilyen részletes információval nem találkoztam még sehol. Bear Grilys késekben az tetszett, hogy olyan jó a markolata és nem kell attól félni hogy szúrásnál tovább csúszik az ember keze és elvágja az ujját. A másik dolog meg hogy annak milyen előnye van hogy van recés része a pengének? Fűrészelésre is alkalmas?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv

      Igazad van abban, hogy a kés -ha körülményei megengedik- egy életre szól. Vásárlást nem kell elkapkodni azért vagyunk itt, hogy segítsünk.
      Mond meg mire akarod használni a bicskádat, mennyi pénzt szánsz rá és segítünk.
      Ha a www.facebook.com/hidegfem oldalra el tudsz jönni, ott könnyebben tudnánk beszélgetni a témáról.

      syaky

      Törlés
  6. A bicskáról van véleményem! Sajnos negatív!
    Mégpedig: egy műanyag pántolószalagot vágtam vele, merőlegesen a feszített szalagra, erre a fogak visszafordultak...hát, őszintén néztem nagyokat, mert a Herbertz bicskám már több százat vágott a fogazott pengéjével, hiba és csorbulás nélkül!
    Ez így WTF? Miből csinálták ezt a kést?
    Ugye a másik bicska 440C acél, elvileg ez is...ne vicceljünk már, h a műanyag pántszalag, melynek vastagsága 1,5mm szélessége 25mm és kicsorbul a fűrészes él....!!!

    Szóval még egy ilyen nem lesz!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Vettem a minap (nagyon olcsóért)egy olyan "Compact scout" becskát.
    Először nagyon boldog voltam, mert ugyan a markolat gágyi műanyag, de kényelmes és nem csúszós, viszont a penge elsőre "borotválkozásra alkalmas" éllel bírt. Na már most egy két nagyon vékony réz kábel, és pár paracord kötél vágás után, elég csúfossá vált az éle... A gagyibb fajta SOG késem ehhez képest Hattori Hanzo. Szerintem ne vegyétek meg, ennyi pénzért használhatóbb kést tud ajánlani itt a szakember szerintem! Én 3-ezrest adtam érte, és még azt is megbántam... :,(

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez