2012. február 28., kedd

Középkori vadászfegyver gyűjtemény - a 19. FeHoVa-n

üdv - no comment - only pictures!














Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2012. február 26., vasárnap

FeHoVa 2012

Üdvözletem!

Az egész így kezdődött. :D
Hideg, csípős szerda reggel a BNV III. kapujánál. Megkaptam a parkolójegyemet és egy belépőjegyet mely szerdától-vasárnapig engedélyezte a FeHoVa-ra való belépésemet.......



A szerdai nap a pakolás, rendszerezés napja. Ez alatt az 1 nap alatt kell berendezned a területedet, hogy minden igényedet kielégítse. A stand már elvileg áll, ma csak finomítása van hátra. Moskító mindig is szeretett újítani. Mióta meghívtak, hogy segédkezzek nekik azóta két egyformát nem láttam ( ha jól emlékszem ez a 4. vagy 5. alkalom ) 
A szerdai napon a mi pavilonunk általában így szokott kinézni - és igen hasonló a környezetünké is.




Ahhoz, hogy többé-kevésbé minden megfelelően nézzen ki, és ott legyen minden ami "nagyjából megfelel" a célnak az nálunk, a mi termékeinknél kb. 8-10 ember 10-12 órás megfeszített munkája. De minden nap, a kiállítás nyitása előtt (7-9 óráig) még folyamatosan csinosítunk és rendezünk. Sokszor van, hogy még akkor is érkezik új áru amikor már -szerintünk- megvan mindennek a helye. Azokat elrendezni és kitenni a megfelelő helyekre, nem egyszerű feladat - de eddig mindig megoldottuk.  




















.
.
.
.
.
Ennyit az előzményekről.
Idén a véleményem és a tapasztalatom jóval pozitívabb mint az elmúlt évben. A tavalyi kiállításon nagyon érezhető volt a gazdasági válság hatása minden téren. Kevés kiállító, és nagyon kevés látogató volt. Idén ez a tendencia változott, nem kicsit. A kiállítók mennyisége  ( hivatalos adat szerint 14 ország, 200 kiállítója 12.000 négyzetméteren ) nagyjából annyi volt mint 2011-ben, talán egy kicsivel több, de látogató rengeteg ( Szlovákiából szervezett utak voltak a FeHoVa-ra)! 
A képeim nagy részét csak nagyon korán, vagy nagyon későn tudtam csak készíteni mert, vagy nem volt időm rá, -mert a Moskító standjáról nem tudtam kimozdulni a rengeteg érdeklődő miatt-, vagy annyian álltak a standok előtt, hogy nem volt alkalmam a fotózásra.

Nagy sajnálattal vettem tudomásul, hogy az engem érintett cégek közül több is volt aki nem tudott eljönni. Az oka - ismeretlen és nem is szeretném firtatni.
 De azért jelentem vannak sikerélmények.






Ha valaki a fegyvereket szereti, itt kiélhette vonzalmát. Minden fajta típusú fegyver megtalálható volt itt, ami szem szájnak ingere. Mint sokan tudjátok ex rendőr vagyok és a lőfegyverek iránti szeretetem a mai napig megmaradt, és itt egy kicsit kiélhettem magam, és mindent -legalább- megfoghattam amit csak lehetett.



 A késes céhipar is képviseltette is magát, sajnos a tavalyi évhez képest kisebb létszámban.







És mint következő kép is mutatja, van élet a Késmíves Céhen kívül is - bár nem túl nagy.


A tavalyi évben fedeztem fel a Military Tábort, ami fiataloknak szervez katonai tábort. A 13 éves fiamnak annyira bejött, hogy már másnap eldöntötte katona akar lenni, és ez a véleménye azóta sem változott. Elég válogatós volt étkezés tekintetében, de tábor után szinte mindenevő lett. Már azért is megérte!




A fő irány a FeHoVa ( Fegyver Horgász Vadász kiállítás volt ) volt, de nagyszabású nemzetközi kutyakiállítás -Winter Dog Show elnevezéssel- is itt volt megrendezve, 



 valamint az Eleven Open nemzetközi íjász versenyek is.


A vadászok színpadán természetfilmeket és élménybeszámolókat élvezhettek a látogatók. De sajnos - pont mellettük voltunk -  a nemzetközi szarvasbőgést imitáló verseny is itt volt hallható.

A 22.000 literes akváriumot idén is megcsodálhattuk, ahol neves horgászok mutattak be apró trükköket. Valamint megcsodálhattunk különböző ragadozó halak állkapocs csontjait is.




A trófeakiállítás idén is az elmaradhatatlan események között szerepelt.É-Amerika vadvilágát és Magyarország 100 magyar nagyvadát mutatták be.




És végül de nem utolsósorban láthattunk pár terepjárót is.




Azt kell, hogy mondjam ez a FeHoVa tetszett. Lényegében volt mindenből egy kicsi ( oké, akkor sem hasonlít a régi önmagához - ez tény ), látogató is volt rendesen és feeling is kezdett hasonlítani régi önmagához.
Nagyon remélem, hogy következő évben ennél csak jobb lesz. A cégek veszik a bátorságot és kiállítanak, és bíznak a jövőben - bíznak a látogatókban. El kellene már végre felejteni a gazdasági válság kifejezést és hinni egy kicsit a jövőben.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

ui: kicsit hosszúra sikeredett a poszt, nehezen átlátható a számomra. Ha valami egetverő hiba lenne benne kérem jelezzétek és javítom. Nem 10 db vesszőhibára gondolnék.
Köszi.


Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez