2010. június 27., vasárnap

Tűzzel - vassal fesztivál 2010. június 19 - Székesfehérvár Rác utcai Skanzen

Ezt a kezdőképnek szánom. Az egész szombati napról elmond mindent ez a kép. Szerintem.


Bár tény, hogy a környék elég furcsa. Az utcának megvan a maga feelingje de ha az összhatást nézzük, hogy a közeli távolba a 10 emeletes panel épületek virítanak és közvetlenül mellette egy bevásárlóközpont épült..... hát nem is tudom mit mondjak. Furcsa az összhatás. Életemben elsőnek jártam itt de azt mondom, hogy meg tudnám szokni.







Szeretem a kellemeset a hasznossal összekötni. Abból általában rossz dolog nem sülhet ki. Most is így tettem mikor barátaimmal ezt a hétvégét szervezni kezdtük - kis túlzással. (Ők szervezték én meg elfogadtam a meghívást.: D ) Csináltunk egy baráti találkozót egy kis sátorozással, egy kis főzőcskézéssel és mindezt a fesztivál köré alkottuk meg. És jól tettük ! Bár hozzá kell tenni, hogy az időjárás kicsit bizonytalanná tette a hétvégénket. A péntek esténk így kezdődött.


 

De így folytatódott:


Eső elállt, sátrakat felállítottuk és elmentünk csicsikálni. Az idő fiatal volt még. Hajnali 2 óra lehetett.

Így kezdődik egy szombat reggel:


 Köszönet a képért Rebelnek. Nélküle ez nem jöhetett volna létre.

Mint ahogy az elején is írtam szeretem a kellemeset a hasznossal összekötni. Magáért a fesztiválért nem biztos, hogy leutaztam volna mint néző Budapestről. És valamilyen szinten igazam is lett volna. Maga a rendezvény a maga kis körülbelül 120 méterével és kis színpadával nem volt egy nagy durranás. Bár tény, hogy volt pár igen érdekes előadás a színpadon. Magasan kiemelném az I. András lovagrend műsorát melyet rendkívűl élveztem. Ha valaki találkozik az Ő nevükkel akkor azt ne hagyja ki. Egy igen értékes és szórakoztató műsort fog látni. Rajtuk kivűl volt még  színpadi előadás, kardbemutató, citerazenekar és egyéb különböző előadások amelyek közt biztos, hogy szinte mindenki megtalálta az őt érdeklő műsort.





































Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy rengeteg ismerősöm volt a kiállítók/szervezők/látogatók között. Nekem a fesztivál csak egy kis plusz dolog volt, de aki csak magáért a fesztiválért jött le lehet, hogy kicsit csalódottan távozott. ( Az egész területet -nézelődéssel esetleges alkudozással/vásárlással együtt- maximum 80-90 perc alatt be lehetett járni. ) De inkább döntsd el te és beszéljenek helyettem a képek.








Ez volt az első alkalom, hogy a rendezvényen részt vettem tehát összehasonlítási alapon sajnos nincs (jövőre tutti, hogy ismételten el fogok jönni) de akik már voltak szerintük a helyválasztás nem volt éppen tökéletes. A kis utca kövezete biztos sok ember lábát igénybe vette erőteljesen, akik nem valami keményebb talpú cipőbe jöttek.


Kicsit fura volt az utca hangulata, nagyon jó lett volna ha lépten nyomon ne ütközött volna az ember a modern kor vívmányaiba. Az utcába mondjuk nem engedtem volna be egy kocsit sem - maximum lovaskocsit.
A kovácsok 230 V-tal működtették a "kemencéket". A középkori lovagok pille palackjai a sisakjaik mellett pihent. Oké oké értem én, szőrözök. De szerintem minden egyes dolognak az igazi lényege az apróságokban rejlik. Ha ezek az apróságok nem "szúrták" volna a szemem sokkal jobban le lettem volna nyűgözve. És valószínűleg nem csak én hanem mások is. (Nem egyedül vagyok/voltam a véleményemmel.)





Hogy ne csak kritizáljak, írok pozitív dolgokat is. A város nagyon szép. Lehet mit felfedezni rajta. Ha más is szereti összekötni a jó és kellemes dolgokat akkor eltud kellemesen tölteni egy hétvégét a városban ha rendezvénnyel hamar végzett volna. (Ajánlom a Rác utca elején a vendéglőt nagyon jó a választék, finoman főznek és az ár is elég baráti.)

Tehát a lényeg a lényeg. Szerintem érdemes eljönni, de érdemes egy B tervet is talonba tartani arra az esetre ha nem úgy sülne el a dolog ahogy az ember tervezte.
Az én hétvégém nagyon jól telt. Péntek kora délután már Székesfehérváron voltam.És nem unatkoztam vasárnap délig míg haza nem indultam. Volt benne minden. Nekem csak egy A tervem volt de abba mindent beletettem amit csak lehetett. Mondhatni könnyű dolgom volt. Tele voltam barátokkal akik segítettek minden szempontból jól eltölteni kevés szabadidőmet amit ezúttal is köszönöm nekik. Remélem olvassátok és magatokra ismertek. Köszönöm.

Sztrakkay aka syaky voltam Székesfehérvárról a Tűzzel-vassal fesztiválról

ui: Köszönöm a kisegítő képeket Rebelnek (amelyik nincs feliratozva az az Ő keze munkája )
És végezetül gondolom vannak páran akik így látnának szívesen. Nekik van egy rossz hírem élek és virulok.

3 megjegyzés:

  1. Köszi a helyzetjelentést!
    A Baltákat ki készítette? Gyűrűk felett 2-vel.
    üdv

    VálaszTörlés
  2. Sajna nem tudom, de hátha valamelyik olvasó tudja.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ismeretlen !

    Ha neked minden lényegtelen akkor miért olvasod ezt a sok szar blogbejegyzést?!
    Ne szenvedj itt, nyugodtan elevezhetsz más vizekre is.

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez