2010. március 27., szombat

Írj vendégposztot! - nyereményjáték

Tisztelt Olvasóim!

 Nyereményjátékot indítok, amire ezúton szeretném felhívni a figyelmeteket.

 Aki kedvet érez ahhoz, hogy valamely késről ismertetőt/véleményt írjon, és azt szívesen megosztaná blogom olvasóival, az ne habozzon, hanem írja meg, küldje el nekem, és én azt vendégposztként közzéteszem. Az első tíz kés-ismertető beküldőjét jutalmazni fogom, mégpedig az alábbi képen látható tárgyakkal, amelyek a következők:
  - Cold Steel Pocket Shark
  - Paracord 10 méteres kiszerelésben, bármely színben
  - S-Biner 4" méret  - 2 darab


A játékban való részvétel kritériumai:

- az írás tárgya a http://hidegfem.eu/ webshopban kapható legyen;
- az írás terjedelme érje el az 1000 karaktert;
- illusztrációként legalább 5 saját készítésű fotót kell mellékelni (méretezni nem kell);
- határidő nincs, a játék addig tart, amíg van nyeremény.

Az írásokat/fotókat becsomagolva kérem a hidegfem@gmail.com email címre, a nyeremény megjelölésével együtt. Én átnézem, hogy megfelel-e a kritériumoknak, majd felveszem veled a kapcsolatot. Az írást kiteszem a blogomra, és küldöm elsőbbségivel a kiválasztott terméket. Ennyi az egész.

Végül külön szeretnék szólni a főnyereményről, amely a nemrégiben Magyarországon is megjelent Mora Bushcraft Signal lesz.



Ezt a kést ki fogja kapni? Ez egy nagyon szubjektív döntés lesz: a nekem legjobban tetsző írás szerzőjét fogom vele jutalmazni. Szempontok: stílus igényessége, alaposság, terjedelem, egyediség, képek mennyisége. Valaki garantáltam meg fogja kapni, úgyhogy igyekezzetek!

Előre is köszönöm a vendégposztokat, és sok sikert kívánok a munkához.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2010. március 24., szerda

...és megjelent: Mora Bushcraft Signal és Mora Bushcraft Forest

Nagyjából két hónappal ezelőtt hírt adtam arról, hogy Mora 2010 néven megjelent a Mora Outdoor 2000 továbbgondolt és kissé átalakított verziója. Sajnos, akkor még csak két darab volt a birtokomban, amiket át is adtam Golbat mesternek, hogy készítsen egy átfogó tesztet, ami le is zajlott, olvasni pedig itt tudsz róla.

Örömmel jelenthetem be, hogy a nagykereskedés - némi unszolásomra- beszerezte a kés két változatát is. Csak a színükben különböznek egymástól, nevük pedig Mora Bushcraft Signal és Mora Bushcraft Forest. Az áruk még mindig az elérhető kategóriát képviseli, bár tény, hogy kicsit magasabb, mint az eddigi Mora modelleké. Megéri beszerezni, sőt, mondhatni kötelező darabok.





  Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődéseteket.

Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

2010. március 15., hétfő

Puma fémtisztító paszta-teszt

A minap ajánlották figyelmembe a Puma nevével fémjelzett fémtisztító pasztát.


Arra jutottam, hogy ezt nekem tesztelnem kell, mivel van egy szénacél pengés késem, amit kissé elhanyagoltam. Hát most majd kiderül, aminek ki kell derülnie!

Az alábbi képeken jól látszik a pengén az erőteljes elszíneződés, illetve a rozsdafoltok.



 Ezeken pedig az, hogy mit sikerült 15-20 perces enyhe dörzsöléssel elérnem.



Látszik tehát, hogy elég jó eredményt értem el, azonban a penge nem lett tökéletes. Hozzá kell ugyanakkor tennem, hogy mivel a kés borotvaéles, az él környékén nem szívesen dörzsöltem erőteljesebben, mivel nem szerettem volna az ujjamat leszeletelni.

Annak ellenére, hogy a pasztával valószínűleg nem lehet tökéletes munkát végezni, a terméket mindenkinek csak ajánlani tudom.Többen is állítják, hogy ennél jobb fémtisztítóval még nem dolgoztak.

A következő fémekhez ajánlják: alumínium, ezüst, króm, vörös-sárga réz. Színes rézvereteken tilos használni.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

Kapcsolódó weboldalak:

2010. március 14., vasárnap

A Vaskapu meghódítása, 2010.03.13

Ismét egy kis off.

Firesnake barátommal úgy döntöttünk, hogy ismét itt az ideje egy erőteljesebb sétának, hogy a hosszú tél alatt megpunnyadt testünket kicsit megmozgassuk.

Választásunk most a Vaskapura esett, amit már mindketten megjártunk párszor, ilyen időben azonban még nem. Az előrejelzések alapján arra számítottunk, hogy szép napos időnk lesz kevés hóval, viszont amikor odaértünk, kiderült, hogy a ebben a túrában is lesz egy kis kihívás. Mindenhol minimum 10 cm hó, egy kis északi szeles hófúvás és pár fok mínusz.




Aránylag rövid séta után (a kocsit a túraútvonal elején tettük le) meg is érkeztünk a dombhoz, ahol a Vaskapu található.



A Vaskapu megközelítése szép, napos időben egyszerű feladat, viszont ilyenkor elég izgalmas vállalkozás, hiszen nem lehet tudni, hogy mit rejt a hó, amiben elég egy rossz lépés, és már meg is van a baleset.




Néha még ezt is használnunk kellett.


Végül a meghódított csúcs, ami normál időben 10-15 perc alatt elérhető, nekünk viszont most mintegy fél órába tellett. De megérte!




Rövid pihenő után továbbindultunk, hogy az ilyenkor szokásos ebédünket elfogyasszuk. Ehhez előbb kellett keresni egy olyan helyet, ahol kevésbé fúj a szél, hogy kialakíthassuk tábortüzünket. Pár száz méter után meg is találtuk egy magasles tövében. Maga a tűzrakás már könnyedén ment, mivel okultunk az előző kirándulásokon elkövetett hibákból.


A zacskós leves és a capuccinónk elfogyasztása után szép komótosan a kiindulási pontunk felé vettük az irányt. Útközben még megkerestük Firesnake elhagyott kesztyűjét, aztán búcsút vettünk ettől a szép helytől, ahol eltöltöttünk egy igen kellemes napot.
Maradok tisztelettel:
syaky

ui: Firesnake, köszönöm a kirándulást!

2010. március 7., vasárnap

2010. március 25-28. FeHoVa

 Március 25-28. között tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a FeHoVa; a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás és vásár. Helye idén is a Hungexpo Budapest Vásárközpont, amelynek címe: Budapest, Albertirsai út 10., 1101.










Nagyobb térképre váltás


Érdemes benézni mindenkinek, akit érdekelnek ezek a témák, hiszen e néhány nap alatt nagyon sok érdekes embert ismerhetünk meg, és megtalálhatunk régen keresett eszközöket is. Az sem mellékes, hogy a kiállítók igen nagy kedvezménnyel várják látogatóikat. Tehát vigyél magaddal sok pénzt, de legalábbis fényképezőgépet, hogy ha megvenni nem is tudod, de legalább megörökíthesd álmaid tárgyait, mert itt biztosan bőven fogsz találni belőlük. Érdemes megnézni néhány képet a tavalyi FeHoVá-ról, a Kalasnyikov.hu-n.

Én biztosan ott leszek, és egy rövidebb bejegyzésben be is fogok számolni róla. Mindenre azonban nem tudok majd kitérni, tehát a legjobb, ha te magad is felkerekedsz. A 2009. évi FeHoVá-n én is fotóztam, íme néhány kép kedvcsinálónak:













Tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky
Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez