2010. március 14., vasárnap

A Vaskapu meghódítása, 2010.03.13

Ismét egy kis off.

Firesnake barátommal úgy döntöttünk, hogy ismét itt az ideje egy erőteljesebb sétának, hogy a hosszú tél alatt megpunnyadt testünket kicsit megmozgassuk.

Választásunk most a Vaskapura esett, amit már mindketten megjártunk párszor, ilyen időben azonban még nem. Az előrejelzések alapján arra számítottunk, hogy szép napos időnk lesz kevés hóval, viszont amikor odaértünk, kiderült, hogy a ebben a túrában is lesz egy kis kihívás. Mindenhol minimum 10 cm hó, egy kis északi szeles hófúvás és pár fok mínusz.




Aránylag rövid séta után (a kocsit a túraútvonal elején tettük le) meg is érkeztünk a dombhoz, ahol a Vaskapu található.



A Vaskapu megközelítése szép, napos időben egyszerű feladat, viszont ilyenkor elég izgalmas vállalkozás, hiszen nem lehet tudni, hogy mit rejt a hó, amiben elég egy rossz lépés, és már meg is van a baleset.




Néha még ezt is használnunk kellett.


Végül a meghódított csúcs, ami normál időben 10-15 perc alatt elérhető, nekünk viszont most mintegy fél órába tellett. De megérte!




Rövid pihenő után továbbindultunk, hogy az ilyenkor szokásos ebédünket elfogyasszuk. Ehhez előbb kellett keresni egy olyan helyet, ahol kevésbé fúj a szél, hogy kialakíthassuk tábortüzünket. Pár száz méter után meg is találtuk egy magasles tövében. Maga a tűzrakás már könnyedén ment, mivel okultunk az előző kirándulásokon elkövetett hibákból.


A zacskós leves és a capuccinónk elfogyasztása után szép komótosan a kiindulási pontunk felé vettük az irányt. Útközben még megkerestük Firesnake elhagyott kesztyűjét, aztán búcsút vettünk ettől a szép helytől, ahol eltöltöttünk egy igen kellemes napot.
Maradok tisztelettel:
syaky

ui: Firesnake, köszönöm a kirándulást!

1 megjegyzés:

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez