2012. június 10., vasárnap

EDC-pack tippek, ötletek, megoldások

Üdv Mindenkinek!

A blogomon már különböző tippeket/megoldásokat láthattatok ebben a témakörben. Gondoltam bemutatom nektek én is a saját összeállításomat. De előtte engedjétek meg, hogy megosszam veletek röviden az előzményeket.

Az egész úgy kezdődött, hogy....
.... az egyik versenyfelhívásomra beküldött Tomka egy olyan képet amin egy ilyen Pocket Organizer szerepelt a  saját elgondolásában.

S mivel láttam fantáziát benne, ezért megkérdeztem tőle, nem dobna-e össze egy kis posztot erről a témáról. Megtette. Ha érdekel itt elolvashatod az egészet.
Az egész folyamat mondhatni innen indult. Ő a "bűnös" azért, hogy a közvetlen környezetemet megfertőzte ez a gondolat és elkezdte kialakítani a maga kis EDC pakkját.


Én hirtelen felindulásból beszereztem egy Maxpedition Fatty Organizert amiről be is számoltam nektek. Tudomásom szerint ez a legnagyobb konkrétan erre a célra kialakított "tolltartó". (Ha mégsem így lenne mindenféleképpen tájékoztass, mert érdekelne.)


Következő poszt Rebel összeállítása volt. Ő annyira belejött, hogy két alkalommal is bemutatta mit is szedett Ő össze erre a célra. Az első alakommal képek formájában. Ő a Maxpedition Octa övtáskát tartja megfelelőnek erre a feladatra. Tény, hogy hord módját tekintve teljesen más. Míg az általam favorizált "csomagot" molle rendszerű táskán,  vagy táskában lehet hordani, addig ezt közvetlenül a testünkön viselhető. Nem jobb, vagy rosszabb - egyszerűen más.



Következő jelentkezése videó formában:





És végül a saját összeállításom:
Mint már írtam az én EDC pakkom egy Maxpedition Fatty organizerben található.


Mint minden Maxpedition termék, -ha egyébként nem ismernétek a márkát itt kicsit többet olvashattok róla- ez is több színben szerezhető be (foliage green, od green, black, khaki és a digital foliage camo). Mivel az eddigi összes táskám (van pár belőle) színe az OD zöld, így a választás nem volt kérdéses.  Méretei : 12,7 cm x 17,8 cm x 5,1 cm - a felhasznált anyagok pedig a legjobbak amit csak kívánni lehet. Mint már bevezetőmben is írtam ezt a "tolltartót" táskán a legpraktikusabb hordani kialakítása miatt. Bár hozzá kell tenni ehhez vásárolni kell még "alkatrészt" amivel rögzíthetjük. A molle rögzítő fület. Ezt többen is gyártanak különböző formában. Én a Spydercoét részesítem előnyben a Maxpeditionéval szemben. Pedig ők 3"" és 5"" méretben, és különböző színekben is gyártják ezt, ha jól tudom cordura 1000 anyagból.


Miután már ilyen jól "körberajzoltam" magát az hordozó egységet, lássuk mit is rejteget. Nekem elég vegyes szempontjaim voltak. Nem mondanám, hogy városi vagy éppen kimondottan erdőben használható felszereléseket tettem bele. Olyanokkal töltöttem meg amire tudom, hogy szükségem lehet/van.


- az a piros jobboldalt az mondhatni "sebtapasz"
- gyógyszerek: fájdalomcsillapító, görcsoldó, calcimusc ( allergiára )
- egy kisebb kés - hozzá természetesen fenőkő
- lámpa egy vagon pótelemmel
- filctoll, toll
- karabíner
- öngyújtó
- egy kis Crkt Eat'n tool
- csavarhúzókészlet tele olyan kis bitekkel amivel kést lehet szétszedni
- kötegelő
- síp ( képen sajna nem látszik)

Gondolkodom rajta mit lehetne még belesűríteni, de már így is eléggé tömve van - talán még egy kis paracord belefér. Ha megnéztétek ezeket a posztokat láthattátok, hogy csak nagyjából vannak egyező elemek benne. Mindig mindenki a saját elképzeléseit próbálja megvalósítani. Mi csak ötleteket tudunk adni hozzá, amit vagy megfogadsz - vagy nem, de azt biztosan.

Remélem tudtam újat mutatni.
Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky




7 megjegyzés:

  1. Nekem újabban egy napelemes mobiltöltő is bejátszik, főleg, ha erdőbe megyek. A többi nagyjából stimmel, allergiára még pluszban xyzal szokott nálam lenni (a calcimusc mellett).

    VálaszTörlés
  2. ez a maxpedition fatty egyre jobban érdekel... a webshopban hogyhogy nincs? :D

    VálaszTörlés
  3. Hát ez egy jó kérdés.
    Hosszú a beszerzési ideje. Közelben nem lehet kapni.
    Ez a legjobb indokom. :-)

    VálaszTörlés
  4. akkor ne is nagyon számítsak rá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyéni megrendelésként megrendelem csak neked ha kell.
      De számíts rá, hogy nem olcsó és sokat kell várni rá ( 2-4 hét )

      Törlés
    2. lehet hogy érdekel bár a nem olcsóval kicsit elvetted a kedvem :D árakról beszéljünk privátban?

      Törlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez