2010. november 7., vasárnap

Naszály hegyi túra Rebellel - 2010.10.30

Üdv Hölgyek és persze Urak is !

Néha-néha egy kis túrázás is belefér a blogomba - úgy gondolom. Tény, hogy többet túrázok mint amennyit blogolok róla de mivel már rég volt ezért gondoltam röviden beszámolok róla miként küzdöttük le a Naszály hegy tetején található Geodéziai mérőtornyot ( 652m ) Rebellel a aki ugye a rebelpix.eu képes weboldal tulaja, és persze jó barátom.


A cél konkrétan egy geocaching láda megkeresése volt Naszály hegyen. Összekötöttük a kellemeset a hasznossal. Maga a túra megszervezése/kitalálása onnan indult és jelentem nagyon jól sikerült.

A táv nem volt vészes. Elvileg a "kitalálója" szerint  kb. 13 km körüli lehet, a magasságkülönbség meg durván 500 méter. Pont egy napos túra.

A táv első megközelítőleg 2/3 részét a kijelölt ösvényen tettük meg. Amint konkrétan a torony "alá" értünk fogtuk magunkat és a nekiindultunk a hegynek amiről egy kis rövid videót is csináltunk. Ne legyetek nagyon kritikusak a videóval - ez az első próbálkozás. Lesz még jobb is.




Nem volt egyszerű, bár lehet, hogy csak mi voltunk puhányak de jó párszor meg kellett állnunk pihenni és levegőt venni. Ládát megtaláltuk.


A lefele utat is megbolondítottuk egy kicsit. Természetesen kikerültük erőteljesen a kijelölt ösvényeket, és nekivágtunk az avaros, kavicsos, sáros közel 45 fokos lejtőnek.
Túléltük. Egy kis adrenalinnal megdobott minket a szervezetünk amire már igen szükségem volt.
Hazafele menet megálltunk még főzőcskézni egy kicsit ami ugye nem maradhat ki. Ettünk egy kis zacskós levest, alu tálcán sütöttünk egy kis pácolt csirkecombot, és a végén ittunk egy kis capuccinót.
A visszafele vezető utat már gépiesen tettük meg jóleső fáradsággal.

syaky

Egy kis panorámakép

Kedvenc bushcraft késem


ui: én a túrázásban találtam meg azt ami az agyamat kiszellőzteti, és a gőzt kiengedi - találd meg te is azt a tevékenységet ami veled ezt teszi és hidd el sokkal kiegyensúlyozottabban  fogod élni az életed

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehetett, a videó is baromi jól sikerült. :D Vicces ...
    Az igazat megvallva, én szívesen látnék még hasonló túra beszámolókat, képekkel esetleg videókkal. Sokat lehet belőle tanulni szerintem, és talán sokan kedvet kapnak az adott hely bejárásához, megmászásához.
    Csak így tovább!
    Üdv. LetItBurn

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez