2011. július 9., szombat

Hamarosan a webshopban - Ironclad a kesztyű

Üdvözletem Mindenkinek !

Úgy gondoltam kicsit bővítem boltom termékspalettáját ezért szétnéztem a piacon, hogy ki készít igényes "munkavédelmi kesztyűket". Hát nem volt nagy a választék de szerintem az Ironclad kesztyűk megfelelnek a kor követelményeinek, és elég széles választékot nyújt ahhoz, hogy az ember megtalálja az igényeinek megfelelő terméket. 

Bemutatnám nektek röviden a céget és pár képpel illusztrálnám miről is beszélek. Remélem majd ti is találtok az igényetekhez megfelelőt.

Az Ironclad

Az Ironclad az első szakmaspecifikus kesztyűit 1998-ban fejlesztette ki.
Ebben a világban az anyagoké a főszerep. Legjobbakat használják és ha valami nincs kitalálva? - ők feltalálják magunknak. A mai napig több mint 30 védett márkajelet és szabadalmat regisztráltak.

2005-ben egy forradalmi változást indított el, hogy bemutatta a munkaingeinek első kollekcióját, majd 2007-ben kibővítette a választékát. Inget, kabátot, nadrágot, zoknit, alsónadrágot és rövidnadrágot kezdett el gyártani amelyek mind olyan anyagokból készültek melyek tartósabbak, jobban lélegeznek, szabályozzák a testhőmérsékletet, csökkentik a szagot, felisszák a nedvességet és blokkolják az UVA ÉS UVB sugárzást.

Pár termék a választékból
 Jelenleg 40 jellegzetes kesztyűfajtát és 20 különböző munkaruházati terméket gyártanak. Szinte minden munkaterületen a profik kedvencévé vált. De a vásárlók legnagyobb része a felszerelését nemcsak a munkában használja hanem szabadidejében is. A cég kiváló kritikákat kap mindenféle felhasználási területről: motocross világától kezdve a jégmászáson át, a vadkacsavadászatig.

Pár kesztyű a érdekességként, hogy milyen kesztyűt mire is ajánl a cég. Minden kesztyűre jellemző, hogy mosható (max. 20C)- mosás után nem tágul, nem zsugorodik, nem keményedik.

CUT RESISTANT MAX
Közepesen vágásbiztos kesztyű. Tartós különösen jól tapadó Nitrile fogásfelülettel.
Javasolt használat:
- élelmiszer feldolgozás
- fémlemez kezelés
- bádogos munkák
- fémszerelő munkák
(Ezt a közeli jövőben tervezzük, hogy tesztelni is fogjuk. Valószínűleg Firesnake kezén folyamatosan látni fogjátok mostantól kezdve.)

RANCHWORX COWBOY
Mosható kecskebőrkesztyű. Puha és igen finom tapintású természetes alapanyag.
Javasolt használat:
- vezetés
- kirándulás
- túrázás
- munkák hideg időben




TAC-OPS
Fegyverhasználatra tervezett taktikai kesztyű. Az amerikai hadsereg és a speciális alakulat szabványosított kesztyűje. Lélegző, szintetikus bőrkesztyű, víz és olajlepergető TEFLON® impregnálással. Az ujjak – feladatokhoz optimalizálva – levághatóak.
Javasolt használat:
- rendőri/katonai felhasználás
- lövész sportok
- színpadi háttérmunkák

És ez csak 3 db a hatalmas választékból.

Remélem tudtam újat mondani/mutatni nektek.
Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

 ui: pár technológia amit a kesztyűk gyártásánál használnak.

Airprene
Hasonló a Neoprene-hez, de könnyebb és lélegző. Ezt az anyagot erősítésként és ütésvédelemre használják olyan helyeken, ahol a rugalmasság mellet a könnyű súly és a lélegzés is követelmény.

Armorflex™
Ez az anyag a rugalmasságot nagyfokú kopásállósággal kombinálja. Az ArmorFlex™ a professzionális Icon® kesztyűk ujjainak oldalrészén és a Gore-Tex® Tundra® külső héjánál használatos. 

Bullwhip Leather®
A bőrkesztyűk is állandóan fejlődnek. E forradalmi bőr kemény, ellenálló és kényelmes, ugyanakkor teljesen mosható – nem törik meg, nem nyúlik ki, és nem keményedik meg még ismételt mosásoktól sem.
Contourgrip™
Az Ironclad szabadalmazott tenyérmintázatát az anti-vibrációs kesztyűknél használják. A tagolt 3D tenyérkialakítás  erős, kényelmes fogást biztosít a szerszámokon, míg a 100%-os szilikon párnák elnyelik a pneumatikus, erősen rezgő szerszámok által keltett erőhatásokat.

Combo Cuff®
Egy bő kézelő által nyújtott védelem és kényelem, egy szoros, tépőzáras csuklópánttal kombinálva.

Diamondclad™
Egy különleges eljárás során szilikont egyesítenek szintetikus bőrrel az olyan kesztyűk ujjaihoz és tenyeréhez, mint a Box Handler® és a Ripworx®. A Diamonclad® csúszásmentes fogást biztosít sima felszíneken, mint amilyen az üveg, karton, fém, fa és műanyag.

Dupont™ Kevlar®
A kevlárszövet – a súlyához képest – az egyik legerősebb ismert anyag, ezért felhasználják többek között golyóálló mellények gyártására. Az acélnál ötször erősebb Kevlar® bele van keverve számos Ironclad kesztyű erősítésébe, és széles körben használják – mivel ellenáll a hőnek és a vágásnak – a Heatworx® sorozat darabjainál.

Dupont™ Teflon®
A DuPont Teflon – amit mindenütt használnak a nem ragadó főzőlapoktól kezdve az űrtechnológiában a kritikus helyeken alkalmazott bevonatokig –  elképesztő tapadásmentességéről ismert. Az Ironclad kifejlesztett egy eljárást, melynek során a szintetikus bőrkeverékeket Teflonnal kezelik, így azok különleges olaj- víz- és hőállóságot kapnak.

EDG® Technology
Feltalálója és szabadalmaztatója az Ironclad. Az EDG® technológia egy háromdimenziós, öntött gumi tenyérrész, ami rendkívül jó fogást biztosít és nagyon tartós. Kizárólag az Extreme kesztyűn található meg, de a jövőben szélesebb körű használatát tervezik.
Hotshield®
A Hotshield®, amit kizárólag az Ironclad új Heatworx® kesztyűin használnak, egy szabadalmazás alatt álló anyag. Úgy néz ki, olyan érzetet nyújt és olyan tartós, mint a bőr, ugyanakkor nem törik meg, hőálló, taszítja a vizet és az olajat.

iBreathe® Stretch Mesh
Az iBreathe Stretch Mesh felszívja a verejtéket, rugalmasan simul a kézre, emellett hűvös és kényelmes marad egész napon át. Kizárólag a Mach 5® kesztyűn található meg.

Ironclad Synthetic Leather
Rendkívül kemény, ugyanakkor rugalmas és kényelmes marad komoly munkahelyi igénybevétel és ismételt mosások után is.

Improved Duraclad® és Duraclad® 600
A Duraclad® munkáskezeken bizonyított világszerte. Egy mintázott, rugalmas és nagyon kopásálló anyag, ami bírja a strapát, így nem a kezednek kell azt bírnia. A Duraclad® 600 még magasabbra helyezi a mércét; még erősebb fogást és még nagyobb tartósságot nyújt.

Ironclad Patented Palm Design
Egy különleges minta a tenyéren, ami számos Ironclad-kesztyűn megtalálható. Úgy tervezték, hogy együtt hajoljon a kézzel. Ahányszor ránézel, mindig eszedbe jut, hogy ez Ironclad.

I-Viz®
Jól látható nappal és éjjel is – ez az ismertetője az I-Viz® termékeknek, amelyek fluoreszkáló narancssárga vagy zöld színű anyagból és jó fényvisszaverő képességű elemekből készülnek.

Neoprene
A nagyon sűrű habgumiból készülő Neoprene egyszerre meleg, jól támaszt, rugalmas és véd az ütésektől. Az Ironclad téli kesztyűiben használják az ujjízületek védelmére és a csukló megtámasztásra.

Varrás nélküli Rolltop® ujjhegyek
Az Ironclad szabadalmazott RollTop® kialakítása nélkülöz mindenfajta varrást az ujjhegyeken. E forradalmi kialakításnál az  ujjak legérzékenyebb részein egy sima anyagréteg található, ezáltal a legjobbat nyújtja a tapintás, a komfort és a tartósság terén is.

Thermotec® Filc
Egy háromrétegű technikai anyag, ami szélálló, meleg, puha, és rugalmasan simul a kézre. Két réteg rugalmas filc, amit körülvesz egy szélálló, lélegző membrán – ideális hideg és szeles napokon, munkában és azon kívül is.

1 megjegyzés:

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez