2012. január 8., vasárnap

2012 Első túrája - Nagy Kevély

Üdv Mindenkinek!

Tettem pár fogadalmat szilveszter alkalmával. Ami itt, fontos és lényeges az az, hogy maga cselekmény és a blog megírása között lehetőség szerint minél kevesebb idő teljen el. Lehetőség szerint pár nap. Legyen AKTUALITÁSA - ennek most eleget is teszek.

Az idei év első túrájának dátuma 2012. január 4, a helyszíne pedig a Nagy-Kevély - alig pár km Budapesttől. A túra hossza nem volt túl nagy ( kb. 8 km lehetett), a hőmérséklet is elég kedvező volt ( +4C ),  de a hideg É szél rendesen belehúzott, s mivel jellemzően a hegygerincen volt a túraútvonal, volt belőle rendesen részünk. A cél most is az volt mint szinte mindig. Kiszellőztetni a fejünket, magunk mögött hagyni a város zaját, kajálni egy jót és egy jót dumcsizni. Jelentem ez most is maximálisan sikerült. Sőt egy nagy határozásra jutottunk Kígyóval. Teljesítmény túrára/túrákra szeretnék járni - ezért a következő alkalomtól a túráinkról tracklog fog készülni, amit majd jól ki is elemeztetünk az erre a célra készített programokkal. Bár hozzáteszem ezek nem fogják a teljes valóságot mutatni a teljesítményünkről, elvégre minket a táj szépsége is érdekel -magyarul néha megállunk nézelődni, fényképezgetni. Ami szinte tutti, hogy itt a blogon is több túrás poszt lesz található, remélem nem lesz nagy gond.




Észrevettem magamon, hogy öregszem ( mindenki annyi éves, aminek érzi magát - szerintem ) - legalább is fényképezés terén. Egyre több olyan fotót készítek a természetben ami csak egyszerűen, csak érdekes.



A csúcson ezt láttuk. ( Ha rákattintasz, kicsit nagyobb lesz a kép! :D )


A terv a következő. Minden egyes túránkat képek formájában megörökítjük és az év végén összegzést készítünk, ahol kiderül , hogy az év folyamán hol jártunk és - nagyságrendileg - hány km-t gyalogoltunk le. Mint már írtam, több túrás blog is lesz - de természetesen az összesről nem fogok beszámolni elvégre az uncsi lenne.

Végül egy "ravasz kérdés". Ha valaki nem tud tüzet gyújtani az erdőben, ( ahol nem látsz mást csak fákat), de azok a fák jellemzően nedvesek -elvégre esős az idő- és nem hoztál magaddal az égvilágon semmi szárazat - és persze Bear Grylls sincs a közelben-, de van a közelben egy pihenő fából Mit csinálsz?? Igen, igen a válasz tökéletes. Az asztalból levágsz egy közel 30 cm-es darabot és egyszerűen csak bocsánatot kérsz.


Ezennel zárom soraimat.
Megkezdődött a 2012 blogévem is. Remélem továbbra is a részvétetekkel megörvendeztettek és hozzászóltok érdemben a posztjaimhoz. Ha van valami témába vágó mondanivalód, ami szerinted másokat is érdekelhet írd meg, ha szerintem is az - közzéteszem. Ha van valami téma ami viszont téged érdekelne és szívesen olvasnál róla, légyszí azt is közöld velem. Segíts szerkeszteni, elvégre te olvasod, legyen olyan amilyet szeretnél.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky




4 megjegyzés:

  1. Annyit pontosítanék, hogy a séta hossza olyan 10-12 km volt összesen :D De legközelebb már nem lesz vitás a dolog a GPS tracker majd elmondja :D

    VálaszTörlés
  2. az asztalt ugye (remélem) nem ti vágtátok le???

    VálaszTörlés
  3. De rosszindulatú valaki!
    Remélem ezt nem komolyan kérdezted???

    syaky

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez