2012. január 15., vasárnap

2012 év második túrája - Holdvilág árok, Lajos forrás

Sziasztok !


Igen, igen ismételten hétköznap túráztunk egyet ( 2012.01.09 ). A táv már kicsit hosszabbra sikeredett. Sajnos nem sikerült a technikát megfelelőképpen beizzítanunk, de a következő alkalommal már biztos szerencsénk lesz. ( Ha tudtok valami nagyon jó kis tracker programot Androidra azt szívesen veszem. Jelenleg az Endomondo van tesztelés alatt.) A megtett távolság -szerény becslésünk szerint- olyan 18 km környéke lehetett, és nem is a legkönnyebb terepen. 
Az erdőnek nemigazán volt/van gazdája. Mindenhol kidőlt fák az ösvényen, erdei padok szétrohadva/széttörve, patakon ugrálni kell át hidak hiányában ( van épségben is pár ) , javításra váró falépcsők. De a környék akkor is tutti.


A Holdvirág-árok valójában egy patak meder, ami levezeti a vizet a hegyről igény esetén (olvadáskor, esős időben). Ha esős időben tévedsz erre, ajánlott egy igen jó minőségű bakancs -lehetőleg Vibram talppal- és nem árt valami olyan öltözet amit nem sajnálsz mert esés nélkül szinte tutti, hogy nem úszod meg.
  Ha végig a patakmederben megyünk, akkor az árok végén találkozhatunk egy létrával ahol fel kell másznunk a továbbhaladás érdekében. De előtte még az Ősember barlangba illik benéznünk - tehát zseblámpát érdemes magunkkal vinnünk. ( Itt megjegyezném, hogyha túrázni mész zseblámpa kötelező tartozék pót elemmel! )Holdvilág-árok után irány a Lajos-forrás ami a legbővebb vízhozamú és legismertebb a Bölcső-hegy oldalában.  Majd kis kerülővel vissza.


Persze a szokásos tüzeskedés, és kajálás sem maradhatott ki.


Végszó:
Sajna egyszer minden jó véget ér. A mai napnak is vége lett. De mint kiderült a 18 km leküzdése egyáltalán nem okoz gondot egyikőnknek sem. A technika sajna nem állt mellénk, de sebaj majd a következő alkalommal sikerülni fog.

syaky

ui: ha van valami infó ami esetleg érdekelne konkrétan benneteket, kérem jelezzétek és megpróbálom teljesíteni

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó beszámolók, nyugodtan lehetnek hosszabbak a leírások, és több kép is :D

  VálaszTörlés
 2. Ha sikerül a következő túra, úgy ahogy én tervezem akkor a következő beszámoló igen alapos lesz!

  syaky

  VálaszTörlés
 3. Szia! Véletlen találtam a blogodra, és tényleg semmi közöm hozzá, de ha jól látom (bár nem vagyok 100%-ban biztos benne), egy Garmin lóg valamelyikőtök nyakában. Annál jobb tracker nem kell :)

  VálaszTörlés
 4. Üdv
  Ha van véleményed, miért ne lenne közöd hozzá? :D
  Igy van.
  Egy Garmin Dakotával szoktam túrázni, de egy androidos programot sokkal könnyebben tudtam volna kezelni mint a Dakotát. Itt most elsősorban a képernyőmentésekre valamint a különböző statisztikák feldolgozására értem ezt.
  De tény a Garmin az GARMIN.

  syaky

  VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.