2012. május 13., vasárnap

1. Hidegfémes túra - élménybeszámoló

Üdv Mindenkinek!

Ezennel szeretném megosztani veletek a közel 2 héttel ezelőtt megrendezése került 1. Hidegfémes túra élményeit.

Az első helyszín sajna nem jött össze, mivel kiderült, hogy a Gerecse50 túraversenyt rendezték oda. Nem szerettünk volna  közösködni az esőbeállón és a réten még pár ezer emberrel, ezért a helyi erő segítségével -erdész- egy másik helyet kerestünk a sátorozás helyszínéül ami PUSZTAMARÓT lett.Az új helyszín is jó lett, bár tény, hogy nem volt annyira feelinges mint a Héregi - de volt egy előnye. Nem rendeztek itt 24 órás túraversenyt, de rendeztek helyette 3 napos tájékozódási versenyt :-). Mivel jobb ötletünk nem volt, és minden érintettet tájékoztattunk a helyszínváltozásról ezért elfoglaltuk a az "épületet" ami igen ideális volt a számunkra. Lambériázott tető, viacoloros padló és rögzített székek és asztalok. Megbeszéltük, a jó kedvet mi csináljuk magunknak és nem fordítva. Cuccainkat szétdobáltuk lássák mások is, ez a hely a mienk - és elkezdtünk lájtosan iszogatni.Minden adott volt, kaja volt dögivel, tüzeléshez faanyag hegyek, piában sem volt hiány és a jókedv? - na abban sem volt hiány. Mivel a verseny köré épült egy kisebb fajta kirakodóvásár a kényelmünk is igen adott volt. Nem kellett a természet lágy ölén a dolgunkat végezni volt - TOI TOI wc, s mivel kulcsos házak is voltak , akik kicsit fifikásabb volt, az még zuhanyzást is megoldotta.

S innentől kezdve beszéljenek helyettem a képek minimális magyarázattal.

A főzés, mint olyan igen fontos folyamat volt, ott ismerkedtünk meg egymással alaposabban elvégre egy olyan csapat gyűlt itt össze akik csak a neten ismerték egymást - volt olyan, aki ott se.


Szerencsére felkészültünk rendesen. Mindenünk megvolt amire csak szükségünk lehetett, és egy olyan csapat jött össze aki olvasta alaposan a "beharangozó" blogomat, és kíváncsiak voltak mindenre, és ki akartak próbálni mindent.

Páran elmentünk és túráztunk  a környéken egy laza 10-12 kilométert. Aki nem ismerte azzal megismertettem a geocaching játékot. Te ismered? Hanem itt utánanézhetsz.
Volt alkalom kés és tomahawk dobálásra, és fúvócsövet is kipróbálhattad ha akartad.Spoon kolléga rittyentett nekünk egy igen alapos bemutató a késélezés alapjairól amiről videó is készült, és remélhetőleg 1-2 héten belül azt is betudom mutatni nektek. Addig is pár kép róla.S végül Firesnake barátom, testvérével együtt bemutatott nekünk pár egyszerűbb csapdát is. Erről is szerettünk volna egy videót alkotni, de a társaság komolytalansága miatt sajna nem jött össze. Azt majd valamikor máskor. Addig is fogadjátok szeretettel eme pár képet.


 Zárásképp pedig pár fotó mindenfajta mindenfajta comment nélkül.  És végül itt a csapat.


Tőlem szokatlan módon a beszámolómat rengeteg fotóval mutattam be, ez azért van mert annyi kép készült, hogy ezeket is nehéz volt kiválasztani a közel 8 gb-nyi gyűjteményből. Ha esetleg még több képet szeretnél látni, azt itt megteheted.
Nagyon jól éreztük magunkat - legalábbis mindenki ezt mondta, remélem komolyan is gondolták :-). Nem voltunk túl sokan, de pont elegen ahhoz, hogy egy nagyon vidám és örömteli hétvégét töltsünk el együtt. Új barátságok szövődtek, sokan újabb tudással, tapasztalatokkal tértek haza és nagyon úgy érzem ezzel a hétvégével megalapoztam valamit a jövőre nézve. - melynek neve HIDEGFÉMES TÚRA. Már gondolkozom azon, hogy az őszi kiruccanás helye hol legyen, de az már egy kicsit spártaibb körülmények között lesz megszervezve.
Remélem a képek alapján te is kedvet kaptál ahhoz, hogy esetleg ehhez a társasághoz/mozgalomhoz csatlakozz. Ehhez nem kell mást tenned mint facebook oldalamat lájkolni, és ott lenni.
Örülök neki, hogy belevágtam ebbe az egészbe. Megismerhettem azokat, akikkel eddig csak a neten kommunikálhattam és kiderült, élőben sokkal szimpatikusabbak - kivétel nélkül!
Köszönöm mindenkinek a részvételt és külön köszönet a Moti családnak, hogy hétvége folyamán mindig volt mit ennünk bőségesen.

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

ui: ha egy mód és lehetőség van rá, légy rendszeres olvasója a blogomnak :-)
ui2: ja igen a webshop hivatalos pólója ezennel bemutatkozott, de ebben a formában és kialakításban a boltban sajna nem lesz elérhető

ui3: a poszt biztos, hogy nem tökéletes, de nekem tetszik és hidd el jó pár munkaórám fekszik benne, ha hozzászólásod lenne légyszi ne bombázz a nyelvtannal - majd a következő esetleg jobban sikerül - DE ha van tartalmas hozzászólásod azt viszont kötelező megírnod!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez