2011. október 9., vasárnap

Élménybeszámoló a Tátráról

Üdv Mindenkinek!

Mint már sokan tudtátok, szeptember végén az alacsony Tátrában kalandoztam egy kicsit párommal, Firesnake-val és barátnőjével Ágival. Gondoltam megosztom veletek is ezt a kis élményt, és röviden az előzményeit.

Ezt a kis hétvégi kiruccanást elég hosszú szervezés előzte meg. Időpont egyeztetés sem volt egyszerű, Kígyó munkahelyi beosztása miatt sem, illetve a gyermekeimet sem volt könnyű "lepasszolni" anyóséknak megőrzés ( tájékoztatásképp 4 db van belőle) céljából. Valamint a kocsim mely autószerelőnél volt/van már közel 5 hete, nem lett kész, kölcsön kellett kérni egyet. Na tisztelt olvasóim, ilyenkor derül ki, ki a barát és ki nem. Pont attól kaptam autót akitől egyáltalán nem is vártam volna el - köszönöm neki még egyszer, hogy lehetővé tette az utazásunkat.

Nagy nehezen minden akadály elhárult.
A táv nem olyan vészes -270km- pár óra alatt leküzdhető. Az Igo tökéletesre vizsgázott. Mondhatni azonnal odataláltunk. Útközben még megálltunk egyet bevásárolni, -felháborító, hogy még pár hónappal ezelőtt a szlovákok jártak hozzánk vásárolni, most biza már mi mehetünk át hozzájuk, szinte minden olcsóbb mint kis hazánkban, (294 euróval is számolva) természetesen a benzin nem ebbe a kategóriába tartozik- nagyon könnyű költekezni, érdemes folyamatosan számolni, hogy tudjuk mi hány méter!!!  
Megérkeztünk és ez a látvány fogadott minket. Nem nagy fényűzés. Fedél a fejünk felett, ágy a kis testünk alatt és egy kis fűtés. Tehát lényegében minden ami 11 euróba beleférhet, benne volt.


Pénteki nap folyamán csak ismerkedtünk a környezetünkkel. Nem siettünk el semmit, elvégre pihenni jöttünk.

Péntek estére fő program: főzés.


És mivel sok parázs kell ezért a fa mint olyan lényeges. Az erdőben rengeteg kiszáradt fenyő van, ami csak ránk várt, hogy magunkévá tegyük.


A vacsi természetesen fantasztikus lett.

Másnap a kirándulásé volt a fő szerep. Igaz kicsit párommal belehúztunk az alvásba -10.30 keltünk- de a nap ennek ellenére tökéletesre sikeredett. A cél Chopok leküzdése volt. Ezt ugye nem szó szerint kell venni, elvégre a libegők -át kell szállni- durván 1700m magasságig visznek fel. Neked csak cirka 300m kell megtenned. Ami megint nem egy nehéz feladat a "kikövezett" úton, bár a szintemelkedés nem kicsi. De táj folyamatosan kárpótol minden szenvedésért.








 
















A lányok nem bírták már a plusz métereket. Ők megvártak minket 2000m magasan ahol kipihenték a hegymászás izgalmait. Tény, hogy ebben a magasságban már az idő nem volt tökéletes. A szél fújt rendesen. Az egyik füleden be, a másikon meg ki.




















Mint utólag kiderült Firesnake egy kis videót is csinált a hegyen. Összevágta, tett alá egy kis zenét és íme, láthatjátok.




A nap végét egy éttermi vacsorával zártuk, amit nem volt könnyű találni. Étterem az volt dögivel, de mindegyik túl elegáns volt hozzánk, és nem volt kedvünk túracuccban betérni olyan éttermekbe ahol a legolcsóbb luxuskocsi a H2 Hummer volt.

A nap végét sörözéssel ( szlovák sörök nagyon finomak, és nem ritka a 10% -os, sőt ) és egy kis tüzeskedéssel zártuk, ami mondhatni kötelező volt mert a villanyt 21h-kor kikapcsolták a kis rétünkön.


Másnap reggel a szállásunkat korán el kellett hagyni. Vasárnapra egy laza cseppkőbarlang látogatás volt betervezve ami sikeresen meg is történt. A 3 nap első lehúzása -értékrendem szerint- itt történt meg. Míg a belépő 7 euró volt, addig a fényképjegy 10 euró!!!- na ez nem volt szép dolog tőlük. A cseppkőbarlang mondhatni szép volt -ugyanolyan mint a többi száz- de már a 30-40. perc környékén már kicsit uncsi volt.




Sajnos minden jó véget ér egyszer.
De abban biztos vagyok, hogy ennek még lesz folytatása.
Pár késes képet is készítettem itt, de az egy másik "történet".

Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

ui: jelentem a blog motor még mindig nem tökéletes, képszerkesztéssel küzdünk még egymással

6 megjegyzés:

  1. Nekünk örök emlék marad ez a hétvége. Remélem mihamarabb vissza tudunk menni. Nagy szerelem lett a Tátra :D

    VálaszTörlés
  2. Medvét nem láttatok? Állítólag a barna medvék átsétálnak az bükkbe, mátrába.

    VálaszTörlés
  3. A leírás is meg a túra is szép lehetett, annak idején mi is sokat időztünk a Tátrában. Sajnos ez abban az időben történt, amikor a savas esők nagy pusztítást végeztek az erdő fáiban, ami nagy területen volt látható. Hasonló leírásokat: köszönettel kelapu

    VálaszTörlés
  4. Megnéztem a videót. Szép tájékon voltatok. A szerkesztés, vágás jól sikerült, Firesnake jó munkát végzett. Ami a legjobban megkapott, az a film zenéje. Jó ízlésre vall. Először egy chillout zenére hasonlított, utána meg mintha ír népzenét hallgattam volna...
    Kíváncsi lennék a számra - letölteném.:)

    VálaszTörlés
  5. kajandor
    A párommal teljesen más a zenei ízlésünk és Ő mindig azt mondja, hogy az enyém rossz de most a te kommenteddel fogok példálózni neki :D Köszi
    A kérdésedre a válasz pedig:
    Afro Celt Sound System- Mojave

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez