2010. január 15., péntek

CRKT Drifter vagy Sanrenmu 707

  Ha valaki egy kicsit is követi az oldalamat vagy a blogomat láthatta ,hogy Sanrenmu késeket is forgalmazok kisebb nagyobb sikerrel.
  A Sanrenmu weboldalát nézegetve tűnt fel nekem a 707 típus ami első ránézésre igen hasonló jegyeket mutatott a CRKT Drifterrel. Mivel elég sokat adok el az említett típusból gondoltam valahonnan be kell szerezni pár darabot (első nekifutásra 10 sikerült) hátha ez is bejönne a vásárlóimnak.Igaz ,hogy ez egyértelmű kínai de ki tudja hátha az emberek levetkőzik előítéletüket és rendelnek belőle.
  Hát úgy néz ki ,hogy ki.Következő 10 szállítmány is már úton van.
Ennyit a bevezetésről és most röviden következzenek a tények:

CRKT Drifter
 Penge hossza: 73 mm
 Penge vastagsága: 2.5 mm
 Penge anyaga: 8Cr14MoV
 Keménység: 58-59 HRC
 Zárt hossz: 92 mm
 Nyitott hossz: 165 mm
 Markolat anyaga: G-10
 Súlya: 69 g

Sanrenmu mod. 707
 Penge hossza: 72 mm
 Penge vastagsága: 2.5 mm
 Penge anyaga: 8 Cr13MoV
 Keménység: 56-58 HRC
 Zárt hossza: 92,5 mm
 Nyitott hossz: 166 mm
 Markolat anyaga: G-10
 Súlya: 70 g


 Ezek a mondhatni nyers adatok. Látni ,hogy a gyári adatok között azért minimális eltérések vannak.De a valóság mást tükröz.
  Ami különbséget felfedeztem rajtuk az a penge hegyénél található de azt is csak hosszas vizsgálódás után tünik fel az embernek.Elvileg a CRKT Drifter egy fokkal jobb pengeanyagot használ, ezért a keménysége a pengének elvileg minimálisan de jobb.De biztos?!A liner kicsit jobban "kilóg" a Drifter esetében de használat közben a recézés miatt semmilyen különbséget nem észleltem.
 Minden másban egyeznek.A csavarok típusa/mérete, távtartó típusa/elhelyezkedése, klipsz alakja és még sorolhatnám.De az SRM kicsit változtatott és szerintem előnyére.Nekem nagyon tetszik a pengén található "festés".Persze ez sem az ő találmányuk.Jellemzően Strider késeken lehet látni ilyet.Hogy mennyire lesz strapabíró az majd az idő mondja meg.
  A tény az tény.A Sanrenmu egy olyan közönséget akar kiszolgálni aki igényes -lenne- de sajnos nincs rá elég kerete.Kicsivel gyengébb minőségű kést készít fele áron és ami az én szememben igen lényeges VÁLLALJA önmagát és nem bújik egy már jól befutott márka mögé egy igénytelen, gyenge másolattal.

Következzen még pár kép hasonlitásképp.
















Köszönöm hogy elolvastál.
Tisztelettel:
syaky

Kapcsolódó oldalak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez