2012. április 15., vasárnap

Az Opinel No.08 Outdoor

Üdv Mindenkinek!

Ezennel röviden bemutatnám nektek a sokak által igen várt, a már címben is megnevezett Opinel bicskát.

Az Opinel tervezői gondoltak egyet és belevágtak egy -szerintem tőlük egyenlőre távol álló- célcsoport meghódításába - megkörnyékezték az outdoor szerelmeseit, és azok közül is inkább a vízisportot kedvelőket, elvégre a megszokott kedvenc formavilágú "bicskájukat" mostantól kezdve akár vitorlázni is magukkal vihetik, sőt a hajó színéhez legoptimálisabb színben. 


Nem kell félni, hogy a fa markolat bedagad, az új tervezésű bicska markolata ugyanis  kétfajta anyagból tevődik össze. Egyik része, ( a színes ) merev és igen ellenálló üvegszálas poliamid alapú, a másik része ( kizárásos alapon a fekete ) pedig rugalmas és tapadós elasztomer. A markolat -a gyártó szerint- extrém, szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak is ellenáll, szerintük bírja az akár -40-től a +80 Celsius fokot is!  ( Ha valaki kipróbálja majd ezt legyen szíves értesítsen minket is a történtekről! ) Nyél végében golyó nélküli sípot ( ne ragadjon be) alakítottak ki amely 110 db hangerősséggel bír és akár 300 m távolságból is hallható. Valamint ne feledkezzünk meg a zsinórlukról sem.
 A bicskán nem csak ezt az "újítást"  ( léteznek már régebb óta műanyag nyelű Opinel bicskák) vezették be a tervezők. A penge is vastagabb (2,5 mm) a megszokott mérethez képest, valamint 4-10 mm befogóképességű sekli ( Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló hajóalkatrészeket kapcsolhatunk össze.) nyitó furat is található benne. 
Penge félig fogazott - magyarázat szerint - kötelek könnyebb elvágása érdekében. Sajna ez a mindennapi életben nem nagyon használható, így mint EDC bicska szerény véleményem szerint nem állja meg a helyét.

Ha szereted az Opinelt, és eddig azért nem merted magaddal vinni outdoor tevékenységed során mert féltél, hogy a nedvességtől beragadhat akkor itt a megoldás. Bár semmiféleképpen sem elsődleges eszközként vinném magammal.



Maradok tisztelettel:
Sztrakkay aka syaky

ui: ha esetleg venni szeretnél egy ilyet itt megteheted szín megjelölésével












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez