2012. április 5., csütörtök

Spyderco Superleaf a mindennapokra - késbemutató - Katcsa098

                          


  Egy kitűnő és gyönyörű EDC kés a Spyderco-tól.  Új típus, 2010-től kapható. Írom mindezt azért, mert a cég késeinek nagy része már évtizedes múltra tekint vissza. (A Military modellt például egészen a 80-as évektől, a cég alapításától máig gyártják.)
 A Superleaf 3 kiváló Spydie modell szintézise: a markolat a Chinook, a zár a Paramilitary compression lock-ja, a penge pedig a Manix II, kissé drop-point stílusúra módosítva.                                                          



    Miért is igazán jó EDC a Superleaf?


 Nagyon könnyű, de igen erős szerkezetű. Csukott állapotban nem feltűnő, kinyitva pedig szolid, és szép szaténfényű a pengéje.   Akár zsebben, akár övön hordva kényelmes, szinte észre sem veszi a viselője. A nyitott vázszerkezet miatt könnyen tisztítható.

 A penge japán VG-10, a pengetőnél 4 mm vastag, emiatt igen masszív, mivel 87 mm hosszú mindössze, 71 mm vágóéllel. A kés tömege 140 g. A 14 mm-es nyitófurattal könnyen és gyorsan nyitható a kés egy kézzel.                                                                            

A markolatpanelek a Spyderco termékeknél már megszokott mikrobarázdás G-10, ami biztos fogást nyújt még nedvesen is. A zsebklip átszerelhető jobb vagy bal oldalra.




 Íme egy kisfilm, hogy is mutat kézben a Superleaf :









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez