2010. április 1., csütörtök

Opinel Boglárka szemével - vendégposzt I.

A felhívásomra született első vendégposzt szerzője blogom Bogg nevű felhasználója. Nyereménye egy Opinel Inox 9, amit hamarosan át is vehet. Köszönjük, hogy megosztotta velünk tapasztalatait, olvassuk figyelemmel. Várom a kommenteket és a további véleményeket/ismertetőket.
Külön örülök neki hogy felhívásom első posztja a "gyengébb" nem által íródott.
Köszönöm.

syaky


Sziasztok! 

Én nem vagyok késrajongó (mint ahogy nem sok lány…), de a vőlegényem hosszas unszolására egy késbe sikerült beleszeretnem. Sok-sok válogatás és vacillálás után döntöttem életem első bicskája, a 7-es Opinel Inox mellett. Olyan kést szerettem volna, amelyik alkalmas táborozáshoz, túrázáshoz és konyhai használatra is. Egyszerre szerettem volna egy szép női kést és egy „erős” bicskát, amit – a magam női módján - nyúzhatok. 


Nem csalódtam.

Kiváló nyárskészítéshez, gombászáshoz és könnyen elfér egy nadrágzsebben is. A konyhában pedig szinte mindenre jó a süti szétosztásától a hagymaszeletelésen át a krumpli pucolásig. Nagy előnye, hogy a markolata vizesen sem csúszik. Arra persze figyelni kell, hogy nem szabad sokat áztatni, mert a fa megdagad és nem lehet kinyitni vagy összecsukni. De melyik kés szeret sokat vízben állni? ;) 




Könnyen nyitható, zárható, tisztítható és az élezését is könnyen meg lehet oldani. Egyedüli félelmem az újonnan nagyon világosnak tűnő bükkfamarkolat miatt volt, hiszen mi lesz ha összekoszolom? De szerencsére feleslegesen aggódtam, gyönyörűen sötétedett be, erre sem lehet panasz.

Mára már hozzám nőtt ez a kis apróság, amit elősegített az, hogy nemcsak a konyhában és a túrázásaim alkalmával hordom, hanem a mindennapokban is belefér az éppen aktuális kis táskámba és még hasznos is. Számomra is sokszor meglepő volt, hogy mennyi mindenre jó.



Lassan egy éve használom, és azt kell mondjam, hogy egy jó darabig nem is szeretnék más kést. 

2 megjegyzés:

  1. Ezennel jelentem ,hogy a nyereménye postázva lett.
    Még egyszer köszönöm a posztot.

    syaky

    VálaszTörlés
  2. Jópofa kis kés, szép fotók, elegáns poszt, bravó!

    VálaszTörlés

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez